Gå videre til hovedindholdet

Dage i Sumbawanga


Vi har nu været på Peter's House i én uge, og det er så spændende og dejligt at være her. Som Helene skrev i det tidligere oplæg har vi swahiliundervisning dagligt. Vi får undervisning af lederen på Peter's House, der hedder Kalisto. Han er en utrolig dygtig og rar mand, der brænder for sit arbejde, og det smitter af på os, så det er kun godt!

Denne uge har stået på forskellige aktiviteter og hyggestunder. Da vi nu har haft 1 uges undervisning i swahili, var det på tide, at vi skulle testes lidt i vores "færdigheder". BDM's ungdomsmedarbejder, Tine, havde derfor arrangeret et lille løb, hvor vi i hold af to og to selv skulle finde en person med en pikipiki (en motorcykel), der kunne køre os ned til byen. Hvert hold havde fået forskellige sedler med varer, vi skulle have, og så skulle vi ellers bare give os i kast med at prutte om priser, finde rundt i Sumbawanga og lede efter varer - sjov udfordring!

Ellers går dagene også med, at vi lærer børnene og medarbejderne på Peter's House at kende. Børnene er så søde, og de viser os glædeligt rundt på Peter's House. De seneste aftener har vi haft et lille "nat-ritual", hvor vi har sagt godnat til børnene. Til én af godnatrunderne ville pigerne på Peter's House vise os en dans. Der blev derfor skruet godt op for musikken og danset godt igennem. Det var utrolig festligt, og de har bare styr på deres dance-moves. En anden aften valgte vi at synge med nogle af pigerne fra børnehjemmet. Her blev der også bare sunget igennem, og vi forsøgte at synge med, med det swahili vi nu har lært. Ellers har vi set Frozen, tegnet og leget med børnene.
For mig er frimodighed og lysten til at være fælles om noget virkelig tydeligt her på Peter's House. Her bliver alt form for præstationsangst og frygt for at fejle lagt på hylden og bliver i stedet byttet ud med et ønske om at glæde sig over hinanden - det er så fantastisk!

Weekenden startede med, at vores swahiliundervisning og snedkerdrengenes engelskundervisning blev aflyst, da snedkerdrengene skulle spille fodbold mod en secondary school, der ligger 40 minutters gang fra Peter's House. Det var en virkelig flot gåtur derud. Her fik vi en lille fornemmelse af Tanzanias spændende natur og kultur med bjerge i baggrunden, og smukke tanzanianere i forgrunden.
Da vi nåede frem til fodboldbanen, fandt drengene ud af, at der var sket en misforståelse, så de skulle ikke spille fodboldkamp alligevel - øv. MEN, så havde vi da fået en god gåtur med i baggagen, og det var nu egentlig også rart at få et lille afbræk fra swahiliundervisning. Weekenden sluttede vi af med at tage ud at spise, og derefter så vi "Landmand søger kærlighed", og så er vi ellers klar til en ny uge.

/Luisa

Smukke Salome

Vi tegner med børnene


Pigerne introducerer os for sukkerrør

Drengene var født klar til fodboldkamp

Søde Helene på ét af pigeværelserne

Kommentarer


Her er vi :)

Populære opslag fra denne blog

Kipili - klar, parat, start

Efter to og en halv skønne uger på Peters House i Sumbawanga er vi nu i Kipili. Vi har hygget med de andre volontører og fået en masse gode oplevelser med fra Sumbawanga. Jeg vil fremhæve en af oplevelserne, vi havde med børnene, da vi skulle se snedkerdrengene, der er tilknyttet Peters House, spille fodbold med en anden skole. Da der (et par timer forsinket) var en bus klar til at køre os, børnene og spillerne til fodbold, var der i danske øjne plads til tolv i bussen, men nu er vi i Tanzania, så vi var 46 i bussen. Sjovt at opleve Tanzania også fra den side, også fordi vejene her ikke er af danske standarder, så bussen skrabede imod en række af bump, men vi kom både hele frem og tilbage. Snedkerdrengene vandt kampen! Wup wup. Banen var både støvet og ujævn, men det forhindrede ikke spillets gang, eller det råbende og dansende heppekor på sidelinjen bestående af børnehjemmets børn og arbejdende kvinder.  I onsdags henad eftermiddagen tog vi med Bdms missionærpar; Mads og Janice, ti

Vi nyder og oplever både hverdag og udflugt

Vi indser mere og mere hvor meget, vi kommer til at savne børnene fra chekechea og byen, når vi kommer hjem. Deres energi og livsglæde er så vildt inspirerende! Og hvor er hverdagen her bare skøn (og uforudsigelig). Nogle dage i chekechea er Obedy (læreren) initiativrig og super nem at arbejde sammen med, mens han andre dage kan beslutte sig for pludselig at holde møder med forældrene i hjørnet af klasselokalet, hvor vi så står med 50 børn, der har svært ved at sidde stille men egentlig skal lære at hilse på engelsk. Det kan føles som det vildeste kaos, men det er nu også meget sjovt at se tilbage på og grine af! Når vi ikke er i chekechea eller holder børneklub, bruger vi bl.a. tiden på engelskundervisning af to piger her i Kipili, først underviser og ellers så hygger vi. De to piger er sprængfyldte af energi, snak og et smittende humør. Derudover nyder vi en gåtur gennem landsbyen, hvor vi hilser, på hvem vi møder, måske tager på besøg eller går ned til vandet og leger med de bø

Afslutning og farvel til Tanzania

Vi er nu hjemme igen og ser med taknemmelighed tilbage på tiden i Tanzania, på oplevelserne der og alt hvad vi har lært.  Vi havde sidste dag i cheke chea d. 6. december, hvor børnene kom i deres fine tøj og kangaer på væggene forvandlede rummet fra klasselokale til festlokale. Vi brugte et par timer på at hygge rundt med børnene og tage imod og give alle de knus og smil, det var muligt, mens vi nød deres selvskab. Tanken om snart at skulle afsted og sige farvel var så underlig, vi er kommet til at holde af de børn. Torsdag, dagen inden afslutning, havde børnene brugt tiden i skolen på at øve en sang, som de sang for os:       "My dear teacher, my dear teacher, Helene and Luisa         We say bye bye, we say bye bye" Det var bare utrolig kært og så utrolig sødt særlig at høre dem alle i kor synge. Dejlig dag! Der har den sidste tid været mange at sige farvel til og mange gange, hvor vi gjorde tingene for sidste gang, men hvor har vi nydt det. I første omgang sagde vi